Termeni și condiții

Fiecare artefact de pe platformă conține în descrierea sa informații cu privire la condițiile lui de utilizare.

Pe platformă există trei tipuri diferite de artefacte care sunt astfel semnalate în descrierea fiecăruia:

  • opere care se află în perioada de protecție și pentru care drepturile de proprietate intelectuală aparțin în exclusivitate Muzeului Național al Țăranului Român (MNȚR) și orice utilizare se face cu respectarea dispozițiilor Legii nr. 8/1996.

  • opere care se află în domeniul public dar care se află în proprietatea MNȚR. Orice utilizare a acestora se face în conformitate cu Legea nr. 109/2007 și cu respectarea drepturilor morale stabilite prin Legea nr. 8/1996.

  • opere și documente ce nu sunt protejate dar care se află în proprietatea MNȚR. Orice utilizare a acestora se face în conformitate cu Legea nr. 109/2007.

Pentru folosirea artefactelor care se află încă sub perioade de protecție a dreptului de autor te rugăm să ne scrii pe retelelepriviriimtr@gmail.com. Artefactele care se află deja în domeniul public pot fi distribuite, folosite, publicate fără restricții. Dacă vrei însă să ai o copie de calitate mai bună a acestora din urmă, îți recomandăm să ne scrii.

Te încurajăm să publici materiale pe platformă (imagini, text sau link către un video de pe site-uri externe). Publicarea materialelor urcate pe platformă nu se face automat, ci va fi aprobată de către echipa noastră. Pentru a facilita publicarea, te rugăm să însoțești materialele de cât mai multe informații relevante: contextul, locul și perioada realizării, personajele care apar, data la care au fost făcute ș.a.

Datele cu caracter personal vor fi reținute doar cu acordul utilizatorului. În formularul de contact, vei putea să-ți dai acordul ca adresa de e-mail și numele său să fie păstrate în baza de date a Arhivei. Aceste informații for fi folosite doar pentru a te contacta. MNȚR nu va publica sau vinde bazele de date conținând informații referitoare la datele personale ale utilizatorilor.

Am publicat aceste artefacte pe platformă pentru că susținem deschiderea arhivelor către public. Ne dorim ca utilizatorii să exploreze și să se bucure. Te invităm în casa noastră, dar nu uita să intri cu hainele și sufletul curate. Nu pleca cu albumul, nu copia cu telefonul, nu plagia, nu descărca, nu tipări, nu publica… Iar dacă vrei să le folosești, scrie-ne un email la retelelepriviriimtr@gmail.com și îți spunem dacă și în ce condiții o poți face.

Și încă ceva: nu folosi un limbaj abuziv atunci când ni te adresezi. Să rămânem prieteni.