În bucătărie

De ce vrem să contribui și tu pe platformă

07.06.2019

De ce vrem să contribui și tu pe platformă

Scris de

Mara Mărăcinescu

Foto: -

Comunitatea din jurul arhivei crește pe zi ce trece și vrem ca și tu să te simți parte din viața arhivei. Dacă îți recunoști satul sau rudele sau știi informații în plus despre clădirile pe care le vezi scrie-ne și intră în dialog cu noi și alți utilizatori ai platformei.


Când am scris proiectul AFCN pentru Rețelele Privirii ne-am dorit mult să deschidem arhiva în sensul cel mai larg al cuvântului și să te invităm să ne ajuți cu timpul și cunoștințele tale să aflăm mai multe detalii despre unele dintre artefactele din arhiva noastră. Ideal, în viața de zi cu zi a arhivei, am fi mai mulți oameni, am avea mai mult timp și mai mulți bani ca să îți putem pune la dispozi'ie cât mai multe detalii despre artefactele pe care le avem arhivă.

De-a lungul vremii pe pagina noastră de Facebook am primit observații și informații de la tine care ne-au ajutat să privim altfel fotografiile.

Unii au recunoscut fundalul de studio folosit de fotograf pentru că aveau o poză de familie cu același fundal, unii au recunoscut personajele din poză, iar alții au recunoscut strada sau obiectul pe care l-au văzut în fotografie.

Vrem să continuăm să primim astfel de contribuții de la tine și aici. Poți comenta pe pagina fiecărui artefact și poți vedea ce au scris alții despre artefacte, sau ne poți scrie în formularul de pe pagina Contribuie pe care o găsești în meniu.

Iată și alte artefacte despre care nu știm nimic dar ne fascinează, fie pentru felul în care e făcută poza, pentru cei ce sunt reprezentați, sau pentru locurile necunoscute pe care nu le putem plasa în prezent.


În bucătărie

Scris de Viviana Iacob

iun 2019

De ce Aurel Bau(c)h?

Colecția Aurel Bau(c)h este plasată în mod ideal pentru a ilustra nu numai bogăția materialului adunat de-a lungul istoriei foarte lungi şi agitate a Muzeului Țăranului Român, ci și pentru a arăta discontinuitățile estetice, temporale și ideologice care caracterizează material...

Citește mai mult